Best Tips fundamental of computer | Best Computer Science

Fundamental of computer?

Fundamental of computer Definition: The general meaning of the word computer is the computer. The Latin word compute means counting or calculating the meaning of the word. Computers can perform tasks like addition, decomposition, multiplication, division, etc. The computer’s multi-faceted use has resulted in a lot of computer-generated transmissions. (No more computers can be broken with a limited number.)

 

Who is the inventor of the computer?

The eminent scientist, British mathematician Charles Babbage, set the principles of modern computers. In 1887, Dr. Herman Hallith began researching the principles of Charles Babbage to speed up the work of the American census. Converted to International Business Machine).

 

Computer Structure:  The computer is basically divided into three parts.

1. Input Device. (Examples: Keyboard, Mouse, Joystick, Scanner, etc.)
2. Central Processing Unit (CPU)
3. Output Device. (Examples: Monitor, printer, speaker, etc.)

Computer data measurement unit: Bit word is created with the English Binary word Bi and Digit word. The computer memory contains different information with the code of 0 and 1. The bit is used as a small unit of memory capacity. He is called the mechanical language of the computer.

 

The relationship between Bit, Byte, KB, GB and:
The ability to hold the number of bits, bytes or computer sounds in computer memory is usually expressed by bytes. But it is important to say that the number of bits is the smallest unit of the system.
8 Bit = 1 Byte
1024 Byte = 1 Kilobyte (KB) [1 Byte = 1 Character] 1024 Kilobyte = 1 Megabyte (MB)
1024 Megabyte = 1 Gigabyte (GB)
1024 Gigabyte = 1 Terabyte (TB)

 

What are the parts of the computer?

Hardware: All types of devices or devices on the computer are called hardware.

Software: Software is the program used to make the software efficiently.

What is memory?
Computers like humans have memory or memory.
1. Main memory such as RAM, ROM.
2. Auxiliary memory such as a floppy diskette, hard disk, compact disk, etc.

What is RAM?
RAM (Random Access Memory) is a temporary (Volatile) memory store. All information from the Input Device is stored in RAM. When new information can be written, information can be read and deleted if you wish. Read Write Memory is also called. When the distribution is stopped, all information stored in RAM is deleted.

What Is an Operating System?
What is the Operating System? The operating system means the way to manage computers. The operating system means operating whenever we start a computer. We need to know if the operating system is on the computer before we can. Because the operating system controls all parts of the computer. For example, Windows, Unix, Linux, Mac OS, Power Open, etc.

 

Questions and answers about computers

Question: 1. Who is the computer brain of the CPU?

Ans: CPU (Central Processing Unit) is the most important of the computer’s organizing parts. Mathematical analysis, logical layout, control and storage of the information required for a specific time when working on the computer; In a word, all processing is done in this part.
Just as the brain of the soul keeps the body active by controlling all the functions, the computer CPU keeps the computer functional by performing all the functions. That’s why Cpu is called the brain of a computer.

Question: 2. Write down some important features of the computer.

Ans: Accuracy, speed, accuracy, reasonable decisions, pluralism, memory, automation and tolerance.

 

Question: 3. What are the basic limitations of the computer? Do computers have the power of thought?

Ans: Computer is just a device. It has no thought power, no intelligence or judgment analysis and decision making power through consideration.

 

Question: 4. Write down the features of computers of different generations.

Ans: First Generation (1951-1959)

  • Memory is very small;
  • Vacuum tubes;
  • The memory of magnetic drums;
  • The program run using code;
  • The computer has a high cost of maintenance and power, and
  • Programs were written in mechanical language on this generation’s computers.

 

Ans: Second Generation(1951-1959)

  • It could have used module design to create the main parts of the circuit on separate boards;
  • More dependent, more capacity and the convenience of transferring information;
  • Small in size, more speed, and less power and heat production;
  • Created by transistor and memory magnet core and
  • the program was written in assembly language.

 

Ans: Third Generation (1965-1971)

  • Innovation with a variety of advanced memory systems;
  • the use of a broadly integrated circuit;
  • The power costs are low because of the size smaller and

 

Ans: Fourth Generation (1971-present)

  • Advanced chip usage and micro-computer;
  • A large amount of memory and high speed and
  • Data transfer using telecommunication lines.

 

 

Ans: Fifth Generation (Future Generation)

  • Such a computer can make 10-15 million logical decisions per second.
  • You can communicate with the word. So this generation of computers can listen and talk.
  • This generation of computers will have artificial intelligence. So the computer saves experience to make decisions You can use it.
  • Visual input or image can take data

 

Question: 5. What is Abacus?

Ans: Abacus is a structure of four-cornered wood with a small circle or a folded wire. As the computer of today, Abacus considers the number as a signal or code – the location of the wire and the presence of the cables in the structure determines the signal.
It is believed to have been discovered in Babylon in 3000 BC. Abacus can usually be used to determine the sum, the decomposition, the quality, the division, the square, and the square root.

 

Question: 6. What is the analytical engine?

Ans: Charles Babbage started planning an accounting machine capable of any kind of accounting in 1834. So that there were plans to run the program and save the accounting instructions on the punchcard. This device is the analytical Engine.

 

Question: 7. Who is Charles Babbage? Why is he called a computer man?

Ans: Charles Babbage is a professor of mathematics at Cambridge University. He planned a mechanical computer called Analytical Engines with control parts, mathematical and logical parts,
Memory parts and other features, like modern computers in 1834. Charles Babbage’s device is a precursor to modern computers. Charles Babbage is called the computer’s father.

 

Question: 8. What is a computer virus?

Ans: A computer virus is a kind of harmful program. This disrupts the normal computer programs. In 1988, Fried Cohen detected the computer virus.
I have tried to inform you enough about the fundamental of a computer through this blog. If you like the block, stay on the website and share your opinion. Click here to learn more about computers.

Leave a Comment

Show Buttons
Hide Buttons